'Ervaringsordening in zich(t)' is zinvol voor professionals in hulpverlening, zorg en onderwijs. Voor de training geldt een groepsgrootte van 8 tot 12 deelnemers. In het voorjaar van 2015 staat de training gepland op:
30 januari en 13 februari
voor inschrijving, andere data of mogelijkheden Neem contact op met Teo.
poppetje 2
eo in zicht

Ervaringsordening in zicht(t)

Als professional handelen betekent kiezen voor de juiste aanpak. Voor het maken van die keuze is het van belang goed zicht te hebben op wat er speelt. Dat doe je door goed te observeren en op basis hiervan te rapporteren. Goed observeren en rapporteren verondersteld bewustzijn van de eigen rol als observator, situationeel inzicht en het gebruik van eerlijke, deelbare taal. Ervaringsordening biedt hiervoor een complete basis. Deze training leert je observeren en rapporteren met gebruikmaking van de methode ervaringsordening.

Deze training kent de volgende elementen:

  • Een compacte cursus waarin theorie en praktische toepassing worden samengebracht;
  • Geschikt voor zowel beginners als ervaren gebruikers van Ervaringsordening;
  • Gedrag van begeleiders en cliënten leren door-zien, achterliggende patronen en beweegredenen herkennen, duiden en voorspellen;
  • Observatie volgens de Tika-techniek. De werkelijkheid stilzetten en ín het moment kijken, analyseren en veranderen. Ervaringsordening werkt niet in episodes, maar juist in deze tika-momenten. Een unieke techniek voor het duiden en veranderen van gedrag;
  • Het gebruik van eigen casussen biedt een directe koppeling tussen trainingsmateriaal en de eigen dagelijkse praktijk;
  • Je leert werken met de TEO Bejegeningswijzer; een praktische handvat voor het sturen van je handelen in aansluiting op cliënt, leerling of collega.
  • Training sluit aan op het boek “Observeren en rapporteren in de zorg- en hulpverlening” van Dr. Timmers-Huigens (herschreven in 2011).
  • MBO+ niveau (HBO werk- en denkniveau wenselijk)
  • Studiebelasting: 18 uur

Kosten: een InCompany Toolbox Training kost € 1400,00 ex. BTW en  exclusief documentatie en ondersteunende materialen per groep (materialen  worden geleverd door TEO in afstemming op groepsgrootte). Groepsgrootte 6-12 personen; neem voor vragen over groepsgrootte contact op met TEO.  U zorgt voor een geschikte trainingsruimte en overige randvoorwaarden als koffie, thee, lunch, etc.

<– Terug naar de Toolbox!