Een boeiende opleiding!
"Je maakt echt een proces door. De ruimte voor discussie en eigen inbreng spreekt me aan. Leerzaam omdat ook informatie van andere cursussen leermomenten opleveren. Ervaringsordening is niet alleen goed voor cliënten of leerlingen, maar ook voor mijzelf en voor mijn collega’s.
Ik ben blij dat ik heb meegedaan. Dit heeft blijvende waarde”
Timmers Ervaringsordening
proef rugzak en eo

opleiding ervaringsordening

Een opleiding van Teo leert u ervaringsordening te gebruiken als methode om uw kaart te tekenen en als een professionele rugzak. De kennis van ervaringsordening kleurt het gebruik van andere methodieken en kennis die u meebrengt.  Naast alledaagse situaties kunnen probleemgevallen vanuit ervaringsordening geanalyseerd en veranderd worden. U kunt  de begrippen van ervaringsordening hanteren, maar leert ook collega’s te overtuigen. Accreditatie mogelijk bij ADAP voor oa diëtisten; ergotherapeuten; logopedisten; oefentherapie Cesar en Mensendieck.

Vier dagen bijzondere scholing
De achtergronden en methodische handvatten van ervaringsordening worden gekoppeld aan situaties  die u herkent of meeneemt uit uw praktijk. Begrippen als co-regulatie, associatieve ankers  en tika-moment worden concreet.  De Bejegeningswijzer en andere instrumenten helpen u de kaart te tekenen waarop de juiste route voor ondersteuning wordt uitgezet. Handelen wordt afgestemd op de vraag tot nood van de ander.

InCompany: de opleiding Ervaringsordening wordt overwegend InCompany aangeboden. Dat levert niet alleen praktische voordelen op, maar zorgt er ook voor dat de opleiding volledig aan kan sluiten op je eigen praktijk. De inbreng van eigen casusmateriaal (video) is een vereiste om zo maximaal rendement uit de opleiding te halen.

  • Ervaringsordening bij jezelf; vier delen en vier vragen
  • Ervaringsordening herkennen bij ander; toetsen van je observatie
  • Co-regulatie; wat is het en hoe gebruik ik het?
  • TIKA-methode; videoanalyse en spreken van moment-taal
  • Bejegeningswijzer; hoe aansluiten in al mijn handelen?
  • HBO werk- en denkniveau; geen voorkennis Ervaringsordening nodig. Werkervaring wenselijk.
  • Optioneel: andere tools; taalhandelingen; professioneel werken; etc. Overleg met TEO over maatwerk.
  • Studiebelasting: 40 uur

Kosten: Neem voor de mogelijkheden, kosten, groepsgrootte en specifieke inhoud contact op. Wij kijken graag samen met u wat er mogelijk is. TEO traint op locatie. U zorgt voor een geschikte trainingsruimte en overige randvoorwaarden als koffie, thee, lunch, etc. U krijgt indien gewenst een certificaat met daarop bewijs van deelname en opgedane competenties.