'Opvoed-kundig communiceren' is zinvol voor alle professionals die te maken hebben met ouders en andere partners uit het natuurlijke netwerk. Voor de training geldt een groepsgrootte van 8 tot 12 deelnemers. De training wordt gepland in overleg met de deelnemers. voor aanmelding of mogelijkheden Neem contact op met Teo.
poppetje 2
opvoedkundig

Opvoed-kundig communiceren

Als professional in zorg en onderwijs heb je niet alleen te maken met je cliënt, pupil of leerling, maar ook met de mensen uit het natuurlijk netwerk daaromheen. Overeenstemming is zelden vanzelfsprekend en gedeeld begrip is moeilijk te verkrijgen. Hoe zorg je dat je ook als je niet dezelfde taal spreekt, toch met elkaar kan komen tot een gezamenlijke of afgestemde aanpak. Hoe leg je uit wat je doet op zo’n manier dat het ook echt over komt? En wat doe je om de vicieuze cirkel van onbegrip die soms ontstaat te doorbreken of tijdig te voorkomen? Ook hierbij spelen de delen van ervaringsordening een wezenlijke rol. Dit inzien, begrijpen en dan vertalen naar professioneel handelen is het doel van deze scholing.

Opvoed-kundig communiceren:

  • In slechts twee dagen duurzame handvatten aangereikt krijgen;
  • Een nieuwe, doeltreffende taal leren spreken t.b.v.  gedeeld begrip met het  natuurlijk netwerk van client, pupil of leerling;
  • Basiskennis van ervaringsordening;
  • Kunnen duiden hoe en waarom iemand reageert.
  • Gebruik de TEO Bejegeningswijzer om je handelen af te stemmen.
  • MBO+ niveau (HBO werk- en denkniveau wenselijk)
  • Studiebelasting: 18 uur

Kosten: een InCompany Toolbox Training kost € 1400,00 ex. BTW en  exclusief documentatie en ondersteunende materialen per groep (materialen  worden geleverd door TEO in afstemming op groepsgrootte). Groepsgrootte 6-12 personen; neem voor vragen over groepsgrootte contact op met TEO.  U zorgt voor een geschikte trainingsruimte en overige randvoorwaarden als koffie, thee, lunch, etc.

<– Terug naar de Toolbox!