Ervaringsordening brengt je verder. Want met een goede kaart kun je verder reizen. Je weet dan wat je tegen kan komen, en welke mogelijkheden op je pad liggen. Natuurlijk zal de reis nog vol avonturen zitten, en zullen steeds meer details op de kaart verschijnen. Maar je komt er altijd verder mee, zodat je nieuwe mogelijkheden ontdekt!
Timmers Ervaringsordening
kaart

Ervaringsordening

‘Hoe kan de zorg voor mensen beter afgestemd worden op hun behoeften?’ Deze vraag ligt ten grondslag aan de theorie van ervaringsordening. Een vraag die nog altijd  actueel is. Een vraag ook die steeds vaker wordt beantwoord aan de hand van de theorie van ervaringsordening. En niet voor niets: ervaringsordening is een unieke aanpak die zorgt voor een adequaat antwoord op die cruciale vraag!

In kaart brengen

Om goed op de ander aan te kunnen sluiten moet je de ander en de situatie in kaart brengen. Of die ander nou een leerling, oudere of jongere is, of een verstandelijke beperking heeft. Ervaringsordening zorgt dat je goed en efficiënt kunt doen, zodat je een kaart overhoudt die je kunt gebruiken! En de juiste route uit kunt zetten van A naar B. Rekening houdend met alles wat je op je kaart tegenkomt. Waarbij je zelf kunt en moet kiezen; er is geen navigatiesysteem die dat voor je doet. Want elke mens is uniek.
Regels, procedures, methoden, intuitie en ervaring zijn allemaal nodig om te helpen je route uit te zetten. Maar dat heeft pas zin als je kaart goed is. Dan hoef je niet te verdwalen, of te gokken of je links of rechts moet en maar zien waar je uit komt. Dat is wat ervaringsordening doet! Het wijst je de weg, waardoor je procedures en methodes efficienter in kunt zetten. Lees hier op welke manier dit in kaart brengen gebeurt!