Het Tika-moment
In het luchtkasteel van Tita Tovenaar woont zijn dochter Tika. Zij heeft ook leren toveren, maar soms gaat het mis. Dan doet ze ‘dit’ en alles staat stil!
Zo werkt het ook met Ervaringsordening: je zet de tijd even stil, om goed te kijken wat er gebeurt. Daarbij helpen de vier vragen. Dat ene moment geeft veel informatie. Zo word je steeds beter in staat te voorkomen dat het mis gaat!
Timmers Ervaringsordening
vierling2

Een vierling…

Ervaringsordening is als een onafscheidelijke vierling: vier delen die samen één geheel vormen! Ze zijn altijd samen onderweg, soms hand in hand, soms gaat er één voorop en volgt de rest. Een heel soms raakt er één de weg kwijt, en zorgt de rest dat hij zo snel mogelijk weer terug is. Die vierling kan je herkennen aan 4 vragen. Die vier vragen weten te beantwoorden is waar het om gaat!

4 slimme vragen

Het zijn niet zomaar vier vragen die je stelt. Samen zorgen ze ervoor dat je de ander en de situatie precies in kaart kunt brengen. Alsof je de werkelijkheid even op pauze kunt zetten en kijkt wat er gebeurt! Zodat je weet wat er komt als je weer op ‘play’ drukt,  en hoe je hier op in kunt spelen. De antwoorden op de vier vragen geven essentiële informatie. We leren je dan ook niet alleen die vier vragen te stellen, maar vooral hoe je ze goed en volledig kunt beantwoorden. Want het antwoord is waar het om gaat! De vragen zijn:

  • Is mijn lichaam veilig?
  • Is de omgeving betrouwbaar?
  • Ken ik de samenhang?
  • Mag ik mijzelf zijn?

Vier ogenschijnlijk simpele vragen. Maar in de praktijk vragen ze veel oefening en vaak nieuwe inzichten. Teo leert je de vragen te stellen en beantwoorden, altijd en overal. Lees meer over ons scholingsaanbod!